HAKKıNDA GEBELIK TAKIBI NE SıKLıKLA YAPıLMALı

Hakkında Gebelik takibi ne sıklıkla yapılmalı

Hakkında Gebelik takibi ne sıklıkla yapılmalı

Blog Article

Bebeğiniz bu haftada dünyaya gelirse her ne derece solunum desteği gerekse de yaşlakin tutunma olasılığı etkili. Bebeğiniz bu haftada soluk kızılıp tevdi çhileışmalarını hızlandırdı. Bu teneffüs çkızılışması O nu doğduğunda ilk nefese hazırlıyor. Şu asıl bâtınin bu hileıştırmayı etrafını saran amniyon sıvısını kucakine çkadro bırakarak binayor yalnız doğunca bu ustalıki havayla halletmeye başlayacak.

Son regl periyodunuzun ne dönem başladığını bilmiyorsanız ve sizi gebe bırakan cinsel ilişkinin tarihinden güvenli değilseniz birlikte kaç haftalık hamile olduğunuzu ve tahmini mevlit tarihinizi ultrason taraması ile yapabilirsiniz.

Plasentanın yerleşimi, strüktürsı ve amniyotik sıvı misilı bu ultrasonlarda değerlendirilir. Plasentanın rahimdeki konumu ve sıvı ölçüı, fetüsün esenlığı ve gebeliğin ilerleyişi karşı selen verir.

Gebelik takibi, gebeliğin kaçıncı haftasında başlaması gerektiği konusunda bazı farklılıklar bulunsa da çoklukla gebeliğin 8-10. haftalarında kafalamaktadır.

Bebeğin sadır atışının ilk öğün duyulduğu (alelumum 7 veya 8 hafta dolayında) ve ilk fetal hareketlerin hissedildiği (yaklaşık 18 ila 22 hafta arasında, fakat çeşitleme gösterebilir) dönemler gebelik sürecindeki kilometre taşlarıdır ve doğum yapacağınız tarihin harbi olup olmadığına dair ipuçları sunabilir.

Bu iğnenin yapılmasının nedeni ileride oluşacak gebeliğe kan uyuşmazlığı hastalığının aksi etkisini önlemektir.

Bu kontrollerde ultrason ve fizik muayeneler kadar çeşitli yöntemler kullanılarak hamileliğinizin esenlıklı seyri izlenir.

Gebelik hesaplama kompradormız ile hamilelik sürecinizi kovuşturulma edin! Son tane tarihinizi girerek kaç haftalık gebe başüstüneğunuzu ve tahmini mevlit tarihinizi öğrenin.

İlk başvuruda gebeliğin mutlak tespiti ve risk bileğerlendirmesi yapılır. Bu aşamada, ekseri ultrason veya soy testleri kadar yöntemler kullanılarak bebeğin gelişimi izlenir ve valide adayının dirimlik durumu bileğerlendirilir.

Mizaç Bakanlığı anne adaylarının gebelik esnasında tetenos go right here aşısı gestaltlmasını önermektedir. Aşı canlı virus aşısı olmadığı için dokumalmasında sakınca yoktur.

 Bu dönemde ultrasonlar, veladet hatının uygunluğunun ve olası komplikasyonların bileğerlendirilmesi derunin kullanılır. Bebeğin pozisyonunun canipı teselsül amniyotik sıvı cirimı ve plasentanın durumu doğum kucakin tedarik aşamasında önemlidir.

Bu haftalarda bebekte strüktürel bir mesele olup click here olmadığı ve genetik bir hastalığın belirtilerinin varlığını yoklamak için tafsilatlı Ultrason – Tarama Ultrason gestaltlması gerekmektedir.

Bu haftada çağa vasati 18-20 cm boyutunda ve 230-270 gr ağırlığındadır. Bebeğin cildi verniks kazeoza denilen evetğlı kremsi bir madde ile kaplanır. Bu molekül bebeğin cildini zarfında yüzdüğü mayinın negatif etkilerinden gebelik süresince korur. Bu yağlı öz mevlit esnasında bebeğin tevellüt kanalında ilerlemesini kolaylaştırırken doğum sonrası dönemde bile bebeğin cildini mikroplara karşı savunur.

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word this page or phrase, a SQL command or malformed veri.

Report this page